Stefan Dalmolen

Bij mijn afscheid van mijn oude kantoor, waar ik bijna 14 jaar als advocaat heb gewerkt, noemden ze me 100% betrouwbaar, snel en een zeer gedegen jurist. Dat zijn allemaal eigenschappen waar ik mezelf in herken. Maar dat zullen ongetwijfeld meer advocaten over zichzelf zeggen. Het is de kunst om dat ook waar te maken. Blijkbaar is dat aardig gelukt in de afgelopen jaren.

Van rechtsbijstandjurist naar advocaat

Samen met Roderick Beuker heb ik dit kantoor opgericht in 2018. Een spannende stap, maar wel een die veel energie geeft. Mijn carriere is begonnen in 2002, bij DAS Rechtsbijstand. Een zeer leerzame ervaring, al vond ik het wel jammer dat je bij een verzekeringsmaatschappij in het algemeen weinig tijd hebt om zaken tot op de bodem uit te zoeken. Maar ik heb daardoor wel geleerd snel tot de kern te komen, een kwaliteit waar ik nog steeds de vruchten van pluk.

Aanbestedingsrecht

Naast mijn algemene achtergrond in het civiele recht en mijn ruime ervaring in het onroerend goed, heb ik aanbestedingsrecht als bijzonder specialisme. Dit is een boeiend speelveld met eigen spelregels en waar je snel moet schakelen. Een kort geding hoort er bijna altijd bij. Binnen een maand of twee is een zaak doorgaans afgerond.

Midden in de maatschappij

Het leuke van advocaat zijn in het aanbestedingsrecht is dat je middenin de maatschappij staat. Alhoewel de aanbestedingsregels voor het grootste deel hetzelfde zijn, kunnen de aanbestede opdrachten veel van elkaar verschillen. De ene keer gaat het erover welk bedrijf de vlieglessen bij het ministerie van Defensie mag verzorgen. De andere keer wie de koffiezetapparaten bij gemeente X mag leveren of de kunstgrasvelden bij gemeente Y.

Ondernemers en overheden

Naast ondernemers sta ik ook overheden bij. Beiden vind ik even prettig om voor te werken. Bij overheden is het fijn dat je deel uitmaakt van een professioneel team. Ik werk dan samen met mensen die vakinhoudelijk ontzettend goed op de hoogte zijn. Dat werkt efficiënt en prettig.

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten ben ik op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • aanbestedingsrecht
  • verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie zijn wij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wilt u juridisch advies?

Bel of mail gerust voor een kennismakingsgesprek.

+31 20-2442325 [email protected]